Eeen appeltje voor de dorst !
Wist je dat het appeltje dat wij voor de dorst
reserveren in Frankrijk en Franstalig België een …peer is? Geen
pomme pour la soif
maar
une poire pour la soif.
Ze hebben ongelijk daar over de
taalgrens want door hun frisheid overtreffen appeldranken
onmiskenbaar hun peervariant als het op dorst lessen aankomt.
De appel is dan ook de meest gebruikte inlandse
vrucht bij de fabricatie van vruchtendranken. Dranken op basis van
appelsap, zowel in de vorm van zuiver sap dan wel verwerkt tot
cider of appelwijn, behoren ook tot de meest geconsumeerde .
Gedaan dus met die ongebruikte resten van je
oogst, achtergelaten in je boomgaard of, erger nog, rottend in je
kelder. Deze brochure zal je helpen om ze om te toveren tot
heerlijke dranken. Voor je eigen genot en dat van de hele familie.
Of je nu gaat voor zuiver appelsap dan wel voor
cider of appelwijn, de initiële stappen in het transformatieproces
zijn dezelfde. Pas wanneer je helder sap bekomen hebt zal je moeten
kiezen voor de natuurlijke of de gealcoholiseerde variant.
In het eerste deel van
deze brochure overlopen we daarom de gemeenschappelijke stappen. In
de volgende hoofdstukken gaat het dan telkens over een eindproduct:
houdbaar sap, cider en appelwijn.
Kopen ? 16,50 €
rekening
BE36 1420 5451
9681 van cepvdqa vzw. |